Het liefst zou ik jullie allemaal persoonlijk een cadeautje brengen…
Hoe gaan we in dit bijzondere jaar de feestdagen tegemoet? Hoe gaan we het nieuwe jaar in? Ik realiseer me dat het antwoord op die vragen voor iedereen anders zal zijn. Zeker in deze moeilijke tijd. Voor mijzelf is dit een periode van bezinning en dat blijft het, daar doet geen crisis wat aan af. Het liefst zou ik de laatste weken van het jaar vrij van beslommeringen zijn en alleen maar rust in mijn leven toelaten. En dan vanuit dat gevoel mijn huis sfeervol versieren en het gezellig maken met mijn kinderen. Echter, die rust komt op dit moment nog niet erg uit de verf, de waan van alledag brengt altijd weer wat met zich mee dat me in beslag neemt.

Ook voor de NWP geldt dat er altijd wel iets is dat geregeld moet worden. Het werk gaat door en er zijn continu zaken die aandacht behoeven. Die geven we als bestuur graag, want we willen alles goed voor onze leden regelen en alle zaken voor hen op een rij krijgen. Ook in deze tijd waarin zovelen het moeilijk hebben. Ook veel therapeuten. Daarom zou ik juist nu jullie allemaal het liefst persoonlijk een cadeautje brengen. Een mooie gedachte, maar de uitvoering is natuurlijk volstrekt onhaalbaar. Omdat onze beroepsvereniging steeds professioneler wordt, hebben we steeds meer werk te doen en moeten we ons steeds meer richten op het grote geheel.

Achter de schermen werken we hard voor ieders belang. Dat geldt overigens ook voor de mensen van onze koepelorganisatie, met wie we bijna dagelijks contact hebben. Met elkaar zetten we ons met hart en ziel in, bij sommigen van ons gaat het werk zelfs af en toe ten koste van de eigen praktijk. Maar hoe we ook ons best doen, helaas kunnen we niet alle zorgen die deze tijd met zich meebrengt, wegnemen.
Wat er ook speelt in jouw leven en welke gevolgen de coronacrisis heeft voor jouw werk, ik hoop dat je hoe dan ook mooie feestdagen gaat beleven. Voor het nieuwe jaar wens ik je veel creativiteit. Want die bevordert dat je mogelijkheden ziet voor de toekomst. Dan zal er voor ons als therapeut genoeg werk te verzetten zijn. Misschien wel meer dan vroeger. Creativiteit maakt je alert en opgewekt.

Ik wens je namens mezelf en ook namens mijn collega-bestuursleden feestdagen vol innerlijke vrede en rust. Als je daarmee ook het nieuwe jaar begint, ga je goed van start.


Ann Jurriëns-Velthorst,voorzitter NWP