NWP ook voor volgend jaar erkend door Zilveren kruis/ Achmea
Wij hebben de afgelopen week het bericht mogen ontvangen dat de NWP erkend is voor 2021. Dat is goed nieuws. Wel zijn er enkele wijzigingen voor het komend jaar in de vergoedingen.

Vervallen prestatiecodes per 1 januari 2021
De behandelingen 24508-behandeling speltherapie, 24509-oudergesprekken/ouderbegeleiding en 24515-behandeling psychomotore kindertherapie worden niet meer vergoed omdat vergoeding van deze behandelingen in principe vanuit de Jeugdwet dient plaats te vinden.
Daarnaast wil Zilveren Kruis weten welke specifieke alternatieve geneeswijze je toepast. Prestatie code 24005 kan daarom niet gebruikt worden, maar de meer specifiekere uiteraard wel. Voor de NWP leden gelden de codes vanaf 24000 tot en met 24200. Zie hier de lijst

De nota
Om voor vergoeding in aanmerking te komen moet er de volgende zaken op de nota staan:
  • AGB-code praktijk
  • AGB-code zorgverlener en of behandelaar
  • Gegevens verzekerde
  • Landelijke prestatiecode en omschrijving
  • Factuur- en behandeldatum, met bedrag per behandeling.
  • Naam en logo van de NWP
Geheel of gedeeltelijk handgeschreven nota’s worden niet meer in behandeling genomen
Vanaf komend jaar verwacht Zilveren kruis dat een factuur óf digitaal wordt ingediend óf via de computer wordt gemaakt. Handgeschreven nota’s worden niet meer in behandeling genomen.

Gedeeltelijke erkenning door DSW
Er is goed nieuws te melden over DSW. Vanaf volgend verzekeringsjaar zullen homeopathische behandeling door NWP vergoed worden door DSW. Daarmee gaat de wens van een aantal NWP leden in vervulling die met lede ogen hebben moeten aanzien dat bijvoorbeeld de NVKH wél erkend werd en de NWP niet.

Geen herziening standpunt prestatiecode 24005
Op 3 november hebben wij bericht gehad van Zilveren Kruis namens de landelijke zorgverzekeraars dat zij bij het standpunt blijven om code 24005 op te heffen. Wij hadden gevraagd om het in stand te houden c.q. de opheffing ervan een jaar uit te stellen. Reden hiervoor is dat zij vinden dat er voldoende specifiekere codes zijn waar wij gebruik van kunnen (blijven) maken. Het bestuur is nog aan het nadenken over eventuele mogelijkheden die ons openstaan.

Consumentenblad
Zoals je wellicht weet wordt er achter de schermen hard gewerkt aan een consumentenblad waarmee we het werk van de NWP- therapeuten op een positieve manier voor het voetlicht willen brengen. Dit blad gaat er mooi en wervend uitzien en kan worden uitgedeeld aan cliënten. Elk lid krijgt 10 bladen gratis, tegen kost/ portokosten kunnen ze worden bij besteld. We houden je op de hoogte als we ze gaan verzenden.

Corry
Regelmatig krijgen we vragen hoe het met Corry zit. Wij hebben regelmatig contact met Corry en zij is achter de schermen nog altijd actief met raad en daad. Ondanks het feit dat zij met pensioen is voelt zij zich nog altijd betrokken bij de NWP. Namens Corry mogen wij de hartelijke groeten overbrengen en het doet haar deugd dat velen van jullie nog aan haar denken.

Licenties
Afgelopen tijd zijn we druk geweest met het verzenden van de licenties. Helaas heeft meneer Murphy nadrukkelijk op onze schouder gezeten en daardoor is niet alles goed verlopen. We hebben daarom besloten om de licenties opnieuw aan te maken met de oude lay-out. Het bleek dat de gebruikte afbeeldingen niet van de kwaliteit te zijn die we in gedachten hebben. De nieuwe lay-out bleek ook niet ‘kleur echt’ te zijn op diverse printers van onze leden.

We beseffen dat dit traject niet de schoonheidsprijs verdient maar we doen er alles aan om ervoor te zorgen dat het verder correct verloopt. Wij bieden onze excuses aan voor het eventuele ongemak.

Nieuwe maatregelen COVID
Zoals wellicht bekend heeft de overheid vorige week nieuwe maatregelen afgekondigd om het aantal besmettingen naar beneden te brengen. In onze vorige nieuwsbrief hebben we daar ook aandacht aan geschonken. We hebben een aantal reacties daarop mogen ontvangen. We begrijpen dat niet iedereen het met de maatregelen vanuit de overheid eens is. Sommige leden vonden dat we een ‘ander standpunt‘ inzake het overheidsbeleid moeten innemen. Het bestuur van de NWP heeft besloten een neutrale opstelling in deze te kiezen. Het is aan de individuele therapeut om al dan niet te kiezen tot in hoeverre zij/hij kiest om deze maatregelen in de prakkijk in te voeren.

Herregistratie
Veel leden zijn inmiddels al begonnen me het opvoeren van de (laatste) stukken in het herregistratie systeem. We vragen aan degenen die nog niet begonnen zijn dit alsnog te doen. In de planning ligt dat begin januari het hele herregistratieproces afgerond kan worden. Dit zal de laatste keer zijn dat we dit met de hand moeten doen; vanaf volgend herregistratieblok neemt het systeem het volledig over en krijg je automatisch een bevestiging van herregistratie vanuit het systeem.

Hoogte contributie
De afgelopen tijd hebben wij als bestuur van een aantal leden vragen gekregen over de hoogte van de contributie. Nu lijkt op het eerste gezicht dat wat je bij de NWP betaalt hoog is, echter bij de NWP zitten een aantal zaken al in het contributiebedrag verrekend die je bij de meeste andere beroepsverenigingen apart moet betalen. Zo is bijvoorbeeld het aansluitbedrag bij de koepel meegenomen. Als je lid bent van een andere beroepsvereniging die bijvoorbeeld bij de RBCZ is aangesloten dan moet je de € 65.60 apart betalen.

Oók zit er bij ons de kosten van de aansprakelijkheidsverzekering in die bij veel andere verenigingen apart betaalt dient te worden. Gemiddeld bedraagt dat een € 75,--. De visitatie hoef je bij de NWP niet apart te betalen. Ook dat zit bij je lidmaatschapsgeld in. Elk jaar reserveren we 1/3 van de kosten (€ 200,--) uit je lidmaatschapsgeld voor visitatie. Bij elkaar opgesteld is dat € 207,--
Als je dat van je lidmaatschapsgeld afhaalt dan hou je € 263,-- over waar we de organisatie van draaien. Als je dat vergelijkt met anderen dan zit de NWP redelijk marktconform.

Nieuwsbrief goed gelezen
Het bestuur heeft in de afgelopen vergadering geëvalueerd hoe het met onze nieuwsbrief gaat. Tot onze vreugde zijn de afgelopen 15 nieuwsbrieven van dit jaar erg goed gelezen. Ruim 77 procent van jullie lezen onze nieuwsbrieven actief. Ook het klikken op de links die we mee versturen ligt erg hoog; gemiddeld een 40 procent van alle links wordt door jullie bezocht. Reden voor het bestuur om door te gaan met het huidige systeem.