Goed nieuws inzake de SBI code!
De afgelopen week zijn we overspoeld met reacties van jullie per telefoon en per mail. We danken eenieder die heeft meegedacht om oplossingen aan te dragen. Het afhandelen van alle mailtjes, telefoontjes en voorstellen neemt veel tijd in beslag. Per dag zijn inmiddels 3 mensen aan het werk voor de NWP. Een van de zaken die onze aandacht opeist is het lobbywerk richting de politiek.
Er is inmiddels contact geweest met Thierry Aartsen, woordvoerder namens de VVD voor het MKB, Ondernemers en familiebedrijven. De heer Aartsen is lid van de Tweede Kamer. Hij schrijft het volgende:
Na druk overleg heeft het kabinet besloten om de regeling te verruimen vanaf begin deze weekmaandag 30 maart. Dat betekent dat er meer SBI-codes in aanmerking komen voor de regeling én dat er ruimte komt voor maatwerk. Er wordt dus niet alleen maar gekeken naar je SBI-code, die vaak achterhaald is of niet helemaal dekkend op de bedrijfsactiviteiten, maar of je hard getroffen bent door de coronamaatregelen.

Ik wil u twee tips meegeven:

  1. Probeer deze week nog een keer een aanvraag te doen via je KvK-nummer. Wellicht dat uw SBI-code nu wel onder de regeling valt. Ook kan het zijn dat het systeem nu wel de 2e of 3e SBI-code pakt.
  2. Werkt dit niet? Probeer dan gebruik te maken van de maatwerk-regeling. Meer informatie daarover komt ook op RVO.nl
Samenvattend kunnen we dus concluderen dat de Overheid zich inspant om ook andere beroepsgroepen, waaronder de onze, onder de regeling te laten vallen. Met name zijn toezegging dat de Overheid zal kijken of je hard getroffen bent door de crisis en zich wat minder zal laten leiden door de SBI-codes en maatwerk zal leveren is er een die geruststellend genoemd kan worden. De eerdere mededeling dat de complementaire branche niet geholpen zou worden lijkt dus achterhaald.

Overzicht maatregelen
In de eerstkomende nieuwsbrief zullen wij een overzicht publiceren van alle maatregelen die nu genoemd zijn om jou als hulpverlener te ondersteunen. Zodra deze klaar is zullen wij deze aan jullie verzenden.