BLOG

Nieuws van de NWP

Kunst broodnodig voor het kinderbrein


Kinderen al vanaf jonge leeftijd in aanraking brengen met kunst is belangrijk voor hun ontwikkeling. Maar waarom is dat eigenlijk zo? Professor Erik Scherder legt uit hoe het kijken naar kunst precies werkt. Hij is hoogleraar Klinische neuropsychologie aan de Vrije Universiteit te Amsterdam en sinds zijn optredens in De Wereld Draait Door dé beroemdste professor van Nederland.  

De verbindingen in de hersenen moet je blijven trainen, een leven lang. Hoe eerder kinderen met kunst en cultuur in aanraking komen, hoe beter: de hersenen zijn immers nog volop in ontwikkeling!’

Lees meer
Bron: kunstfanaatjes.nl

Hekel aan suppletie


Het Voedingscentrum moedigt het gebruik van voedingssupplementen niet bepaald aan. Hoe onderbouwt het die zuinigheid? Gert Schuitemaker en Toine de Graaf plozen de teksten het Voedingscentrum er op na. Ze vinden dat het Voedingscentrum speelt met taal om het volk te misleiden.

Op www.voedingscentrum.nl geeft de knop ‘Pers’ onder meer toegang tot de ‘standpunten’ van het Voedingscentrum. Eén daarvan gaat over het slikken van extra vitamines. De eerste zin vat het standpunt van het Voedingscentrum compact samen: ‘Veruit de meeste mensen hebben geen extra vitamines en mineralen nodig en krijgen voldoende binnen door gezond te eten’. Voor een instituut dat ‘wetenschappelijke en onafhankelijke informatie’ zegt te bieden, verwacht je onderaan zo’n standpunt een bronvermelding of literatuurreferentie. Maar die ontbreekt.

Lees meer

Bron: foodlog.nl

70 jaar nwp Jong én Vitaal


Het is feest! In 2018 bestaat het NWP namelijk 70 jaar. Een reden om een
speciaal evenement op een prachtige locatie te organiseren. Op zaterdag 21 april 2018 bent u van harte welkom in Hotel van Oranje in Noordwijk vooreen boeiend jubileumcongres én feestelijke avond. Wij hebben twee prominente sprekers, die ieder op hun eigen vakgebied, het thema ‘Jong
en Vitaal’ luister bijzetten.

Lees meer