Nederlandse Werkgroep van Praktizijns in de Natuurlijke Geneeskunst

Fytotherapie

Natuurgeneeskunde Fytotherapie Homeopathie Magnetiseren Acupunctuur Shiatsu

Fytotherapie

Fytotherapie komt van het Griekse ‘fytos’ (plant) en ‘therapeia’ (behandeling). Het maakt dus gebruik van de heilzame stoffen uit planten en kruiden om ziekten te behandelen.

Kruiden en planten waren waarschijnlijk de eerste geneesmiddelen die de mens voorhanden had, waardoor er nu eeuwenlange ervaring en kennis is opgebouwd rond de geneeskrachtige werking van kruiden. Heilzame kruiden en planten bevatten stoffen die niet alleen het herstel van ons lichaam stimuleren, maar ook een meer algehele, diepere werking hebben op onze gesteldheid. Sommige planten bevatten van nature giftige stoffen. Omdat de fytotherapie uit gaat van het principe alleen milde middelen te gebruiken voor genezing, worden de concentraties zo aangepast dat het middel een efficiënte, milde werking heeft.

Fytotherapie is niet bij alle aandoeningen als hoofdtherapie bruikbaar. Daarom wordt het vaak ingezet als onderdeel binnen een natuurgeneeskundige behandeling.

Wordt het vergoed?
Afhankelijk van uw zorgverzekering is gehele of gedeeltelijke vergoeding mogelijk. Raadpleeg hiervoor uw polis of klik hier voor een overzicht van zorgverzekeraars.

Een fytotherapeut bij u in de buurt
Alle NWP-therapeuten met de licentie Natuurgeneeskunde en Fytotherapie hebben hierin een goede, gedegen opleiding gevolgd. Als u wilt weten waar u een fytotherapeut of natuurgeneeskundige kunt vinden, kijk dan even hier.

 

 

 Wat mij aanspreekt in de NWP is onze diversiteit, het feit dat er meerdere CAM disciplines worden vertegenwoordigd, maakt ons een complete brancheorganisatie die licentie overstijgend denkt en licentie overstijgend aan kwaliteit werkt. 

Annerieke Laar, Rotterdam