Nederlandse Werkgroep van Praktizijns in de Natuurlijke Geneeskunst

Praktijk voor natuurgeneeskunde

Praktijk voor natuurgeneeskunde
Bernadette Commandeur
Paardenweide 184
1689 MK Zwaag
Telefoon: 0229 - 210142
Plattegrond
Licentie: Na

www.bernadettecommandeur.nl

Aanvullende opleidingen:
Sommige zorgverzekeraars vereisen m.i.v. 2017 aanvullende opleidingen van de behandelaar, deze behandelaar voldoet aan deze voorwaarde.

Opleidingen
HBO verpleegkunde in Alkmaar, 1988
Academie voor Natuurgeneeskunde Hippocrates in Bloemendaal met specialisatie lichaamsgerichte therapieŽn, 2005.

Route
Bij de bevestiging van het eerste consult krijgt u een routebeschrijving toegestuurd. De praktijk is met de auto en met de bus goed te bereiken.

Openingstijden
Donderdag en vrijdag van 9.00 - 18.00 uurop afspraak. In overleg ook in het weekend of `s avonds. Tevens is er de mogelijkheid om tegen een meerprijs bij u thuis af te spreken.


Terug

Praktijk voor natuurgeneeskunde

Visie
De mens is een totaliteit van lichaam en geest in relatie tot zijn omgeving. Deze drie zijn onderling met elkaar verbonden en beÔnvloeden elkaar. In de behandeling staat dan ook uw totale welbevinden centraal.

Werkwijze
In het eerste consult vindt een anamnesegesprek plaats, waarin uw klacht/hulpvraag verder wordt uitgevraagd in relatie tot uw totale functioneren. Hierna worden de therapiemogelijkheden bekeken en wordt er een individueel behandelplan gemaakt. In de praktijk wordt afwisselend gebruik gemaakt van natuurgeneeskundige en lichaamsgerichte therapieŽn. Er wordt afgestemd op wat er op dat moment nodig is, wat uw behoefte is en wat er tijdens dat consult centraal staat. Samen met u wordt naar de oorzaak van de klacht gezocht om zo dicht mogelijk bij de kern van de klacht te komen en die op te lossen. Niet de ziekte wordt behandeld, maar de gezondheid wordt bevorderd door het zelfgenezend vermogen van lichaam en geest te stimuleren. Consulten zijn individueel. Als de situatie daarom vraagt kan ook de partner of ouder/verzorger het consult bijwonen.

Doel
Doel van de behandeling is uw totale gezondheid en welbevinden vergroten en dat u zo klachtenvrij mogelijk bent. U bent in goede relatie met uzelf en met uw omgeving en kunt de dingen die in uw vermogen liggen doen zoals u graag wilt.

Behandelingsmogelijkheden
Voor welke klachten kunt u zoal terecht?
Maag- en darmstoornissen, buikpijn
Blaas- en nierstoornissen
Lever- en galstoornissen
Ademhalingsproblemen en luchtwegstoornissen
Hormonale stoornissen
Spier- en gewrichtsklachten
Hoofdpijn
Stress, onrust
Algemene malaise
Chronische vermoeidheid
Verlies
Burn-out
Verwarring over de eigen situatie, bijvoorbeeld m.b.t. relatie, werk, plek in de wereld Slapeloosheid

De methoden die worden gebruikt tijdens de behandelingen zijn:
Therapeutisch gesprek, kruidentherapie, voedingsadvies, supplementen, iriscopie, begeleide reinigingskuren, massage, voetreflexmassage, rebalancing, reiki, ontspanningsoefeningen, werken met het levensverhaal, visualisaties.

N.B. In het samenwerkingsverband Tara Connection worden begeleide reinigingskuren georganiseerd in Friesland. Kijk daarvoor op www.taraconnection.com