Nederlandse Werkgroep van Praktizijns in de Natuurlijke Geneeskunst

Praktijk voor Natuurgeneeskunde

Praktijk voor Natuurgeneeskunde
Florentine van Vollenhoven
Hees 35
7963 PA RUINEN
Telefoon: 0522-470408
Plattegrond
Licentie: Na

www.fvanvollenhoven.nl

Aanvullende opleidingen:
Sommige zorgverzekeraars vereisen m.i.v. 2017 aanvullende opleidingen van de behandelaar, deze behandelaar voldoet aan deze voorwaarde.

Opleidingen
Academie voor Natuurlijke Geneeswijzen Noord-Nederland te Meppel.
Opleiding tot Kneipp Bademeister In Bad Worishofen (Duitsland), waarbij ik mij specialiseerde in de hydrotherapie (waterbehandeling).

Route
Met de trein: vanaf station Hoogeveen met de treintaxi.

Met de auto:
Vanuit richting Groningen:
A28, afslag 28 Ruinen/Pesse, rechtsaf richting Ruinen op de N 375. Na ongeveer 6 km. afslag rechtsaf richting Ruinen bij de 1e rotonde.
* Vanuit richting Zwolle: A28, bij knooppunt Lankhorst van de A28 af richting Meppel/Leeuwarden op de A32. Bij afslag 3 Meppel-Noord/Ruinerwold/Giethoorn rechtsaf de N 375 opdraaien richting Ruinen. Na ongeveer 12 km., bij de 3e rotonde, linksaf richting Ruinen.
* Vanuit richting Heerenveen: A32, afslag 3 Meppel-Noord/Ruinerwold/Giethoorn. Rechtsaf de N 375 opdraaien richting Ruinen. Na ongeveer 12 km., bij de 3e rotonde, linksaf richting Ruinen.
* Na een paar honderd meter linksaf richting Hees (ANWB-bordje). U bevindt zich dan tevens op de straat Hees. Het is de tweede boerderij aan de rechterkant bij de tweede lantaarnpaal, nr. 35. De praktijkruimte staat links van het woonhuis. U kunt de auto langs de kant van de openbare weg parkeren.
Openingstijden
Consult afspraak na telefonisch contact.


Terug

Praktijk voor Natuurgeneeskunde
Mijn naam is Florentine van Vollenhoven. Ik opende mijn Praktijk voor Natuurgeneeskunde en Medische Astrologie in 1994.
Sinds 1996 ben ik als hoofdvakdocente Natuurgeneeskunde verbonden aan de Academie voor Natuurlijke Geneeswijzen Noord-Nederland, waar ik tevens het vak Hydrotherapie doceer. Ik gaf daar ook een aantal jaren het vak Complementaire Voeding, waarbij de relatie tussen voeding en gezondheid centraal staat.
Naast het voeren van een algemene praktijk in Ruinen leid ik Reinigings- & Ontspanningskuren. Bovendien geef ik (bedrijfs)trainingen in hoe vitaliteit te verkrijgen en te behouden in het kader van ziektepreventie.

Werkwijze
Bij een eerste bezoek vindt een intake gesprek plaats waarbij aan de orde komen: De klacht(en), ziektegeschiedenis, voeding- en leefgewoonten, verloop van de spijsvertering, energieniveau, psychosociale en emotionele achtergronden. Daarbij kan ik gebruik maken één of meer van de volgende diagnostische methoden: Iriscopie, tongdiagnose, geboortehoroscoop, gelaatsdiagnostiek, constitutiebepaling, houding, rug- of voetzool reflexzones en lichamelijk onderzoek.
Aan de hand van de bevindingen wordt een diagnose gesteld waarna een behandelplan, in goed overleg, wordt besproken. Er worden, zo nodig, vervolgafspraken gemaakt waarna evaluatie van de ingezette behandeling volgt.
Eventueel wordt er, met uw toestemming, overleg gepleegd met de huisarts.
Een eerste consult duurt 1 ½ - 2 uur. Consult op afspraak. Afhankelijk van de ziektekostenverzekeraar worden de consulten veelal vergoed. Rode draad door mijn werkwijze is persoonlijke aandacht en betrokkenheid.

Voor actuele informatie verwijs ik graag naar mijn website: www.fvanvollenhoven.nl