Nederlandse Werkgroep van Praktizijns in de Natuurlijke Geneeskunst

Praktijk voor Fytotherapie & Acupunctuur

Praktijk voor Fytotherapie & Acupunctuur
Selma Bijl
Sportlaan 63
3971 NB DRIEBERGEN-RIJS.
Telefoon: 0343-518141
Plattegrond
Licentie: Na/Ph/Ac

www.natuurgeneeskundigedriebergen.nl

Aanvullende opleidingen:
Sommige zorgverzekeraars vereisen m.i.v. 2017 aanvullende opleidingen van de behandelaar, deze behandelaar voldoet aan deze voorwaarde.

Opleidingen

Selma Bijl (`68) rondde in 1990 haar studie aan de Academie voor Natuurgeneeskunde in Hilversum af. Daarna heeft zij haar bul in Kinder- en Jeugdpsychologie behaald (1994 Vrije Universiteit, Amsterdam). In 1995 en –`96 nam zij deel aan de post-academische studie ‘Stammen en takken’ (traditioneel Chinese filosofie en acupunctuur) bij PaKua.
Daarnaast heeft ze een yoga-docentenopleiding (Raja yoga) en diverse cursussen gevolgd, o.a. in cranio-sacraaltherapie en Bachremedies.


Route

Via het Openbaar vervoer is de praktijk bereikbaar door een wandeling van ruim 10 minuten door het park Beerschoten-Willinkshof vanaf N.S.-station Driebergen-Zeist.

 

Met de auto afslag Zeist-Driebergen vanaf de A12 nemen. Onderaan de afslag linksaf richting Zeist. Na de spoorwegovergang de eerste straat rechts (Breullaan). Vervolgens aan het eind rechtsaf de Arnhemse bovenweg op. Dan na ongeveer 300 meter de eerste straat links, voorbij de eerste verkeerszuiltjes, ongeveer 100 meter voor de spoorwegovergang. Dit is de Sportlaan. De praktijk bevindt zich naast het voorlaatste huis aan de linkerkant van de weg (nr. 63)


Openingstijden

Behandelingen en consulten vinden uitsluitend na (telefonische) afspraak plaats, in het algemeen op werkdagen.Terug

Werkwijze in de praktijk:

Werkwijze in de praktijk:
Allereerst wordt telefonisch een afspraak gemaakt voor het eerste gesprek. Tijdens dit gesprek wordt er uitvoerig aandacht besteed aan de klachten. Zowel de huidige klachten als de ziektegeschiedenis komen aan bod. Vervolgens wordt er door middel van iriscopie een natuurgeneeskundige diagnose gesteld. Voor een acupunctuurbehandeling wordt er door middel van pols voelen diagnose voorgesteld.
Hierna volgt een therapievoorstel en wordt aangegeven hoeveel behandelingen naar schatting nodig zullen zijn.
Tijdens haar praktijkvoering heeft Selma Bijl ruime ervaring in het werken met kinderen en volwassenen opgedaan. De laatste jaren zijn veel patiënten met stress-gerelateerde klachten behandeld.

 

Toegepaste behandel- en diagnosemethoden:

  • acupunctuur
  • fytotherapie (kruidengeneeskunde)
  • Bachbloesemtherapie
  • Manuele behandelmethoden zoals Cranio-sacraal therapie en massage

Selma is naast haar praktijk werkzaam als stagebegeleidster aan de Academie voor Natuurgeneeskunde. Zij begeleidt 6e jaars- studenten tijdens hun natuurgeneeskundige stage.

Tevens is zij docente Bachbloesems aan de Hogeschool voor Natuurgeneeswijze Arnhem.

In Zeist geeft zij wekelijks les in yoga en meditatie bij www.yogaschoolnamaste.nl

Tijdens vakanties wordt de praktijk waargenomen door Renée Koenders (ook NWP-lid).