Nederlandse Werkgroep van Praktizijns in de Natuurlijke Geneeskunst

Drs. Joyce Vermeeren, MA

Drs. Joyce Vermeeren, MA
De Hoefsmid 3
1851 PZ Heiloo
Telefoon: 072-5818913
Plattegrond
Licentie: Na/Ph/Ac
Mobiel: 06-51476974

www.acupunctuurheiloo.info

Aanvullende opleidingen:
Sommige zorgverzekeraars vereisen m.i.v. 2017 aanvullende opleidingen van de behandelaar, deze behandelaar voldoet aan deze voorwaarde.

Opleidingen

Joyce Vermeeren haalde haar diploma Natuurgeneeskunde met specialisatie fytotherapie (kruidengeneeskunde) aan de Academie voor Natuurgeneekunde te Hilversum. Daarna deed ze de studie Acupunctuur bij de Anglo-Dutch Institute for Traditional Chinese Medicine. Tevens volgde ze de specialisaties Kindergeneeskunde en Gynaecologie. Joyce Vermeeren heeft veel ervaring bij zowel volwassenen als kinderen en wordt erkend door de beroepsverenigingen

Joyce Vermeeren voltooide tevens de studie Nederlandse Taal-en Letterkunde en de studie Taalwetenschap specialisatie taalpathologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. 

 


Route

Met de auto:
Vanaf de westelijke ring Alkmaar afslag Heiloo nemen, u komt dan op de Kennemerstraatweg. Bij de rotonde rechtdoor. Daarna bij het stoplicht links Kanaalweg in. Met de bocht mee naar rechts, meteen links en daarna meteen rechts De Hoefsmid in. Nummer 3 is het eerste witte pand aan de rechterkant tegenover Karwei. U kunt gratis parkeren op het terrein. Indien er geen ruimte meer is, kunt u gratis bij Karwei parkeren.

Openbaar vervoer:
10-15 minuten lopen vanaf station Heiloo. Het station heeft ook OV-fiets.
Vanaf station Heiloo naar de voorkant van het station lopen en dan de Stationsweg inlopen. Doorlopen tot aan het stoplicht, dit is de kruising met Kennemerstraatweg, oversteken en verder lopen over de Kanaalweg. Aan het eind van de Kanaalweg naar rechts, dan eerste straat links, dan eerste straat rechts, dit is De Hoefsmid. Nummer 3 is het eerste witte pand aan de rechterkant tegenover Karwei.

De praktijk is gevestigd in Chiron, Instituut voor lichaam en gesst.
U komt in de centrale hal, dan door de linkerdeur naar binnen, trap op, u kunt plaats nemen bij het zitgedeelte, u wordt daar opgehaald.


Tarieven

1e consult, duur circa 1.5 uur € 85
vervolgconsult, duur circa 1 uur € 60.

Prijspeil 2014.
De tarieven zijn inclusief BTW.
(Gedeeltelijke) vergoeding bij vrijwel alle zorgverzekeraars mogelijk conform de polisvoorwaarden.


Openingstijden

De praktijk werkt alleen op afspraak en is open van maandag tot en met vrijdag. Op verzoek is het ook mogelijk om `s avonds een consult af te spreken.Terug

Voor professionele zorg met persoonlijke aandacht

De praktijk biedt medische zorg en preventie op het gebied van acupunctuur en natuurgeneeskunde voor volwassenen en kinderen. De praktijk wil een verantwoorde aanvulling zijn op de reguliere zorg. Bij ernstige, acute klachten dient u altijd eerst uw huisarts te raadplegen.

Met welke klachten kunt u terecht?

 • Chronische klachten als vermoeidheid, hoofdpijn, verkoudheid, maag- en darmklachten, huidklachten, rugklachten, allergie, gewrichtsklachten, steeds terugkerende ontstekingen.
 • Aan werk gerelateerde klachten als stress, burn-out, RSI.
 • Klachten die gepaard gaan met het ouder worden.
 • Vrouwenklachten die betrekking hebben op o.a. vruchtbaarheid, zwangerschap, overgang, menstruatie.
 • Psychische klachten als slapeloosheid, wisselende stemmingen, depressiviteit.
 • Preventieve zorg. Met name indien in de familie bepaalde ziektes voorkomen, kunnen behandelingen en gerichte leef- en voedingsadviezen van nut zijn.
 • Ondersteuning bij het stoppen met roken en bij afvallen.
 • Klachten bij baby`s en kinderen, bv. chronische ontstekingen, spijsverteringsklachten, gedragsproblemen.

Behandelmethoden:

 • Acupunctuur en ooracupunctuur
 • Acupressuur (met name bij kinderen)
 • Moxa-behandeling
 • Natuurgeneeskunde
 • Fytotherapie (kruidengeneeskunde)
 • Bloesemremedies
 • Voetreflexmassage
 • Therapeutische en ontspanningsmassage
 • Voedingsadviezen
 • Chinese gezicht-hoofdmassage

 Nieuw: nu ook Cosmetische Acupunctuur

Cosmetische acupunctuur is een natuurlijke methode om de huid van het gezicht te verbeteren en jong te houden. De behandeling bestaat uit reiniging, masker, en speciale gezichtsacupunctuur om de huid weer soepel en glad te krijgen met tot slot een weldadige en verstevigende gezichts- en halsmassage. Er wordt alleen gebruik gemaakt van natuurlijke middelen. Cosmetische acupuntuur is geschikt voor zowel de rijpere als de jongere vrouw of man. Tevens krijgt u voedingsadviezen gericht op uw huidtype.

Tarieven incl. btw:
1e behandeling van 1,5 uur € 90.
Vervolgbehandeling van 1 uur € 65.
Aangezien Cosmetische acupunctuur onder wellness valt, wordt dit door de zorgverzekeraars niet vergoed. 

Therapeuten met wie ik samenwerk:
Helena van Dijk te Bergen nh, homeopaat:www.mijnhomeopaat.nl