Nederlandse Werkgroep van Praktizijns in de Natuurlijke Geneeskunst

Agenda

De artikelen geplaatst op de website van de NWP vallen inhoudelijk onder de verantwoordelijkheid van de betreffende auteur. De NWP is niet aansprakelijk voor schade of letsel die het gevolg is van het gebruik van de informatie uit deze artikelen. Bij gezondheidsklachten dient men altijd eerst een arts te raadplegen.

 

40 jaar Stichting Natuurlijk Welzijn

40 jaar Stichting Natuurlijk Welzijn, 40 jaar De Natuur Uw Arts

Ter gelegenheid van ons jubileum organiseren wij op 1 oktober een symposium onder de titel: Integrale zorg, het beste uit twee werelden! We nodigen u uit om dit samen met ons te vieren.

Onze stichting is op 21 juni 1976 opgericht met als doel kennis over de alternatieve gezondheidszorg te verspreiden. Later is de term complementair ingevoerd; deze dekte de lading beter. 'Alternatief' impliceert 'in plaats van', terwijl complementair inhoudt aanvullend te willen zijn op de reguliere geneeskunde. Later raakte de term CAM-geneeskunde (Complementary and Alternative Medicine) ingeburgerd.
We zien dat steeds meer artsen naast reguliere zorg ook andere vormen van zorg aanbieden, zoals homeopathie, acupunctuur, orthomoleculaire therapie, bioresonantie, enz. Er is ook een toename van het aantal artsen dat gaan samenwerken met allerlei CAM-therapeuten; dit gebeurt zowel in vaste verbanden als in losse samenwerkingsvormen. Deze vorm van samenwerking zit in een groeiproces, zodat er toenemend sprake is van echte integrale zorg. Dit is een ontwikkeling die ten goede komt aan de mensheid.

Om ons jubileum te vieren – maar ook om ons streven verder te stimuleren – organiseren wij op 1 oktober een symposium over: Integrale zorg, het beste uit twee werelden.

Op dit symposium zal - onder leiding van dagvoorzitter dokter Anna Kruyswijk - zo'n zestal sprekers elk een kant van integrale zorg belichten. Het betreft hier sprekers die op hun eigen manier zijn gaan zoeken in dat brede CAM-veld met haar grote diversiteit van mogelijkheden, terwijl er ook volop kennis werd genomen van de uitkomsten van regulier onderzoek om te kijken wat daarvan kan worden benut.

U kunt dit symposium samen met ons meemaken. Ga naar onze website www.natuurlijkwelzijn.org om u op te geven. De kosten bedragen € 25 voor donateurs. Niet-donateurs betalen € 40, maar als u nu donateur wordt voor een minimale bijdrage van € 15 per jaar, betaalt u ook € 25 en ontvangt u bovendien jaar lang 6 nummers van De Natuur Uw Arts.
Voor dit bedrag bent u de hele dag onze gast. We bieden u koffie / thee / sapjes, een heerlijke biologische lunch en een drankje na afloop. Er is ook in voldoende mate gedacht aan vegetariërs. Als u andere dieetwensen hebt, kunt u dit gelijk met uw aanmelding doorgeven.
 
Het symposium zal worden gehouden in Congrescentrum Antropia in Driebergen. Dit is zeer goed bereikbaar, zowel via de weg als met het openbaar vervoer. In het jubileumnummer DNUA 244 van juli / augustus 2016 volgen meer details.

Bestuur Stichting Natuurlijk Welzijn